Annelie van Meeuwen's Blog


Verbinden: het nieuwe veranderen, vervolg!
november 9, 2009, 07:31
Filed under: V's

Verbinden, het nieuwe veranderen…. vervolg!

Nadat ik de vorige blog geschreven had bleef het een beetje knagen. De tag voor mijn blogposts is gevoel, mijn gevoel en daar ging deze post toch niet echt niet over.

Ikzelf zit al een paar jaar in een ‘veranderingsproces’ of mooier nog transformatieproces. Ik voel de angst voor het onbekende op het moment heel nadrukkelijk en ook voel ik me heel krachtig. Eigenlijk voel ik geen angst zolang ik niet analyseer, rationaliseer en vind dat ik van alles moet. Ik weet het namelijk niet, ik weet wel dat ik mijn pad nog niet echt gevonden heb en ik weet ook dat dat juist mijn pad is. Dat ik precies daar ben waar ik moet zijn, midden in het niet weten. En dat voelt als iets heel groots, bijna als een geschenk, heel kwetsbaar en heel erg van mij.

Met dat gevoel heb ik me de laatste dagen verbonden. Door los te laten, het ‘moeten’ loslaten, mijn beperkende gedachten loslaten en mijn overtuigingen loslaten. Overtuigingen over geld verdienen, nuttig zijn, moeten werken, moeten willen werken, moeten weten wat ik wil, het direct gaan doen en dan ook direct succesvol zijn. Ik vroeg me gisteren, zittend op een vlot in het meer af wanneer en waarmee ik echt plezier heb. Ik wist het niet. En dan moet ik oppassen dat dat niet mijn nieuwe beperkende gedachte wordt: ik moet plezier hebben in wat ik doe. Loslaten! Ik moet loslaten: weer zo’n geniepige overtuiging.

Ik weet wat ik graag wil: ik wil graag licht en liefde zijn en in verbinding zijn met de bron of oorsprong. En ik wil dat anderen ook heel graag laten ervaren. Me verbonden voelen en dat gevoel uitspreken, uitdragen en delen. Dat is voor mij het nieuwe veranderen! En dat voelt helemaal niet als iets wat moet, realiseer ik me nu. Het voelt als het cadeautje dat ik net kreeg toen ik de vuilnis buiten zette: een inmens heldere en prachtige sterrenhemel.

sterrenhemel

Ook deze wordt vervolgd denk ik……

Advertentie

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: