Annelie van Meeuwen's Blog


vriendin…nen
november 10, 2009, 15:42
Filed under: Uncategorized

images

Vriendin…nen

Vanmorgen liep ik met een vriendin in het bos. Gisteren had ik haar een sms’je gestuurd met de vraag of ze me wilde helpen omdat ik het gevoel had dat ik helemaal aan het vastlopen was. Dat wilde ze en daar liepen we vanmorgen in het bos met haar boxer van 10 maanden.

Mijn vriendin had ook een vraag: zij heeft te veel vriendinnen en ze weet niet goed hoe hier mee om te gaan. Nou kijk ik vaak met verbazing naar haar en haar vriendinnen en hoe er steeds weer nieuwe bij komen. Toen zij trouwde waren er in mijn beleving honderden mensen en toen ze 40 werd, zaten er minstens 80 mensen te eten. En daar was geen familie bij. Diegene die meer dan 10 jaar meelopen in haar leven ken ik wel. Ik zie ze overigens niet vaak want op de een of andere manier zijn er gescheiden werelden. Ik heb trouwens wel ontelbare vrouwen de hand geschud want ze lopen altijd binnen of we komen ze tegen en nu ik er over nadenk lijken ze allemaal een beetje op elkaar qua uiterlijk.

Ik heb een paar goede lieve vriendinnen en die ik soms vaak zie en soms ook maanden niet. Net even waar de behoefte ligt of hoe het loopt met werk, gezin en andere bezigheden. Heel overzichtelijk zoals mijn vriendin het uitdrukte en dat klopt ook. Toen ik trouwde ben ik met mijn vriendinnen naar de sauna geweest, we waren met z’n zessen waarvan één mijn zus. Eén vriendin kon er niet bij zijn. We hebben heerlijk genoten en erg veel lol gehad.

Mijn leven lijkt trouwens helemaal wat overzichtelijker dan dat van haar. Ze is oneindig veel actiever dan ik denk ik altijd. Ze sport en ze werkt op verschillende plekken, ze heeft drie prachtige kinderen, ze doet een opleiding en ze zit in een boekenclub en dan nog wat studentenclubs en ze loopt hard. Haar kinderen zijn minstens zo actief dus die moeten ook overal heen worden gebracht en gehaald. En ze heeft ook nog een man met een eigen zaak en dan is ze nog dochter, zus, schoonzus, tante en ook nog van veel vrouwen: vriendin. Ze doet alles met overgave en ze is ook heel erg moe….

In de auto terug vroeg ik me af of je vriendinnen iets zeggen over jezelf en wat dan? Wat zegt het over mij dat ik een paar hele goede vriendinnen heb waarvan ik de meeste al langer dan 20 jaar ken. En wat betekent het dat zij teveel vriendinnen heeft.

Wat het allemaal zegt weet ik niet, wel wordt het gevoel steeds sterker dat we niet ‘zomaar’ vriendinnen zijn. Op zielsniveau voel ik me heel erg verbonden met haar. Ergens ‘raken’ we elkaar in herkenning. Herkenning die kennelijk niet ligt in iets zichtbaars als hoe we ons leven leiden. Misschien wel in een verlangen naar vrijheid en lichtheid, iets wat ik altijd ervaar in haar bijzijn. Ik voel me dankbaar en gezegend met deze mooie vrouw, mijn vriendin en ik gun haar zo dat ze van zichzelf mag rusten in haar eigen lichtheid.

Advertentie

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: