Annelie van Meeuwen's Blog


Vastlopen
november 11, 2009, 12:08
Filed under: V's | Tags:

Ik loop vast in mijn professionele loopbaan, muurvast. Ik weet wat ik kan en wat ik wil en de wereld om mij heen ziet dat gewoon anders. En dan bedoel ik ook echt iedereen die ik spreek, volslagen onbekende recruiters, sollicitatiecommissies en naar nu blijkt ook mijn vriendinnen en zelfs mijn lief. Dus nu heb ik hulp gevraagd en da’s best een stap voor iemand die denkt alles te weten en primair dingen alleen doet, niet omdat ik dat graag wil maar omdat ik heel lang niet anders kende.

Mijn vriendin die loopbaancoach is stelde me de vragen die kan verwachten van een loopbaancoach en daagde me uit echt even stil te staan bij de antwoorden die ik gaf. En op andere momenten juist intuitief te antwoorden. Ik hoorde mezelf echt best bijzondere antwoorden geven… Voorbeeldje: wat maakte nou dat je juist in die baan zoveel plezier had? Nou gewoon, dat ik de baas was??!!! Ik vond er direct van alles van (hallo innerlijke criticus), maar mijn vriendin zei: ok, invloed hebben is dus belangrijk voor je, dat ken ik wel van je. Maar ja, je bent ook gewoon lui. Ok, dat vind ik zelf niet, maar zo komt het dus wel over. Overigens nuanceerde ze het later wel en had ze ook zeker wel een punt in de zin dat mijn professionele carriere niet nummer 1 is op mijn prioriteitenlijstje. Kijk, de overtuiging die er achter zit is dat werken moet en niet leuk is. Mijn liefste vriendin vroeg me vanmorgen aan de telefoon: stel je voor dat je geld krijgt voor iets wat je gewoon leuk vind om te doen? Gewoon echt leuk, inmiddels zit ik wel dichterbij het gevoel dat dat mogelijk zou kunnen zijn, alleen ik voel het nog niet. Toen ik gewoon de baas was voelde ik het kennelijk wel, hmmmm.

Mijn vriendin de loopbaancoach ging nog verder met de schijnbaar terloopse opmerking: laat nou effe los waar je de laatste maanden mee bezig geweest ben. Denk eens out of the box. Ik voelde de weerstand en de paniek in mijn maagstreek. Hoezo loslaten?? en hoe moet eigenlijk loslaten?

Toch heeft juist die vraag enorm geholpen want tijdens het spuienvan de niet voor de hand liggende mogelijkheden zag ik vanuit mijn ooghoek (links) een pad dat heel licht voelde. Het pad van verlichting, spotte mijn lief ’s avonds tijdens een forse clash over wie wel of niet verantwoordelijkheid neemt binnen ons gezin. Dat pad levert niks op riep ze en zie daar, mijn externe criticus. Ik weet diep in mijzelf dat het pad, dat ik zelf trouwens niet ervaar als verlichting, helemaal het goede is. Ik voelde ook midden in die ruzie een enorm gevoel van vertrouwen dat het allemaal goed komt. En misschien neem ik eerst nog wel een zij-weggetje om mijn verantwoordelijkheid te nemen. Waarschijnlijk wel wetend dat ik daar opnieuw ga vastlopen.  Mijn uitdaging en ultieme verantwoordelijkheid is om dat juist niet te doen.

PS. mijn vriendin de loopbaancoach is echt heel goed, voor haar gegevens kun je mij mailen….

Advertentie

2 reacties so far
Plaats een reactie

dag liefje,
Dank je wel voor je mooie woorden. Over mij maar ook die over jezelf. Dat wij dat met je mogen delen. Je kan mooi schrijven. Puntje op de lijst van talenten!
Ben benieuwd waar jouw pad je brengt. En je weet wat het konijn zei toen alice vroeg welk pad ze moest nemen. “dat hangt ervan af waar je naartoe wilt”. Maar dat weet ik juist niet zei alice. “dan maakt et ook nietuit waar jenaar toe gaat”!
Werk se verder. Al hard aan de slag?:-<
merel

Reactie door merel

ha,
Ik weet waar ik heen wil, ik weet alleen nog niet of ik het nu al durf. Ik heb het pad gezien, dank je wel daarvoor. Deze woorden doen op geen enkele manier recht aan het gevoel van dankbaarheid dat ik voelde en nog steeds ervaar. Eigenlijk zijn er geen woorden voor, healen is mijn pad. Hoe en waar…ik weet het niet. Wanneer, altijd! want het is mijn pad.

Reactie door Annelie van Meeuwen
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: