Annelie van Meeuwen's Blog


Vliegen
november 3, 2009, 08:32
Filed under: V's | Tags:

4022_Kopia-Kopia-495

Vroeger toen ik een kind was droomde ik geregeld dat ik kon vliegen. Toen ik wat ouder werd droomde ik dat ik dacht dat ik kon vliegen en dan sprong ik in mijn droom van iets heel hoogs. Paniek, hartkloppingen en vervolgens viel ik met een bons op mijn bed en werd wakker.

Een tijdje terug deed ik een vision quest, dat is een sjamanistisch ritueel waarbij je in lichte trance gebracht wordt door middel van een trommel. De trommel en mijn hartslag sloegen al snel gelijk en na het creëren van mijn heilige ruimte kwam er een grote adelaar en die nam mij mee. Ik vloog hoog de lucht in en ik zag mezelf liggen op de grond in mijn cirkel van stenen. Mijn opa hield de wacht bij de poort, ik was de vogel en ik was bang. Na een tijdje vloog ik terug naar mijn lichaam en gaf mezelf kopjes, ik nam mijzelf: mijn lichaam mee de lucht in en ik kreeg plezier in het vliegen, een beetje zoals vroeger in mijn dromen…

Vorige week ontving ik een reading en een boodschap: “Je heet van Meeuwen, je mag je naam meer leven.”Ik denk dat ik verbaasd keek want ze legde uit: meeuwen kunnen vliegen…. Neem afstand, zoek de stilte voor overzicht. Vliegen en tegelijk in mijn lichaam blijven is voor mij een uitdaging. Vliegen, uit mijn lichaam vliegen was tot een aantal jaar geleden mijn natuurlijke staat van zijn, niet enkel in mijn dromen. In mijn lichaam zijn, daar kan ik pas sinds kort van genieten: verbinden met de aarde, de energie voelen, mijn lichaam voelen. En dan nu de volgende stap want ik geloof niet in toeval.

Vandaag zit ik een vliegtuig en vlieg ik naar Italië om een paar dagen in ons huisje te gaan klussen samen met mijn vader. Hij klust vooral en mijn grootste klus zal zijn om te gaan vliegen vanuit mijn lichaam. Hoe ik dat ga doen? De woorden die opkomen zijn: stilte, water, bergen, schrijven, inzicht. Ik voel sterker dan ooit de verbinding met die prachtige adelaar, mijn hart klopt sneller….

Advertentie

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: